İŞKUR aracılığı ile Türkiye genelinde çok sayıda personel alımına başvurular devam ediyor. 

Türkiye İş Kurumu  29 Eylül tarihi itibari ile toplamda 83 Bin 917 işçi, memur, personel alımlarına başvurular devam ediyor. Adayların eğitim düzeyinde en az lise mezunu olmaları ile başvuru yapabileceği alım detayları, hangi kadrodan daha çok alım yapılmakta? Başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılacak? 

BAŞVURU ŞARTLARI;

İŞKUR kamu ve özel firmaların yapmış olduğu alımlarda başvurular e-şube ve şahsen yapılabilmekte. Adayların başvurularda bazı genel ve özel şartları taşımaları gerekiyor. Buna göre; T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, eğitim düzeyinde ilan şartını taşımak, ilan detaylarında belirtilen özel şartları taşımak istenilmektedir. 

HANGİ KADROLARDA DAHA ÇOK ALIM YAPILACAK?

Okur yazar olan adayların başvuru yapabileceği beden işçisi alımlarında 21 Bin'den fazla personel alım ilanı bulunuyor. Adayların beden gücü ile görev alacakları başvuru yapılacak olan pozisyonların başvuru şartlarını taşımaları isteniliyor. Diğer alımlardan temizlik görevlisi alımlarında 4 Bin 62 açık iş bulunuyor. Kamu ve özel firmalara en çok alım yapılan meslekler ise şöyle;

Beden İşçisi (Genel)    21 Bin 310
Temizlik Görevlisi     4 Bin 62
Garson (Servis Elemanı)    3 Bin 120
Satış Danışmanı / Uzmanı-3 Bin 64
Güvenlik Görevlisi    2 Bin 532
Makineci (Dikiş)    2 Bin 233
Kasiyer            Bin 884
Reyon Görevlisi         Bin 498
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi     Bin 273
Konfeksiyon İşçisi     Bin 165

Başvuru için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim