Türkiye İş Kurumu üzerinden kamu ve özel firmalara 43 Bin 29 personel alımı yapılacak.

2019 yılında 179 bin 652 kişiyi işe yerleştiren İŞKUR'un son 10 yılda 7,5 milyon kişinin istihdamına katkı sağladı. İŞKUR üzerinden açıklanan kamu ve özel sektör alım ilanlarına başvurular devam ediyor. Devlet Personel Başkanlığı üzerinden açıklanan ilanların başvurularının bir kısmı İŞKUR üzerinden yapılabiliyor. Özel firmalara yapılacak farklı kadrodaki alımlarda da İŞKUR işveren firmaların ilanlarını portal üzerinden açıklayarak iş arayan vatandaşlar bu ilanlara başvuru yapabiliyor. Peki 43 bin personel alımında en çok hangi kadrolarda alımlar yapılıyor.

EN ÇOK ALIM YAPILAN KADROLAR;

Açık iş ve meslek eleman alımlarında en çok beden işçisi kadrosunda alımlar yapılacak. Beden işsisi kadrolarındaki alımlarda okur yazar olmak yeterli olacaktır. Diğer alımlarda ise makineci kadrosunda 2 bin 172 kişi, turizm ve otelcilik elemanı kadrosunda ise 1989 kişi, temizlik görevlisi kadrosundaki alımlarda 1669 kişi istihdam edilecek. Son zamanlarda makineci kadrosundaki alımlarda hızlı bir artış yaşanıyor. Özellikle Mart ayına girilmesi ile birlikte yaz sezonuna hazırlık yapan firmalar Turizm ve otelcilik meslek elemanı kadrolarındaki alımlarına başladı. Bu kapsamda garson ve servis elemanı alımları artış yaşanıyor. Güvenlik görevlisi kadrosunda ise 961 kişi aranıyor. Büro görevlisi olarak 890 kiş istihdam edilecek.

HANGİ İLDE KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Başvuru yapmak isteyen adaylar özellikle işin olsa sitemiz üzerinden yaptıkları yorum ve mesajlarda hangi ilde ne kadar alım yapılacağını merak etmekteler. Güvenlik görevlisi kadrosunda İstanbul ilinde 22 ilan açıklanırken, Ankara ilinde 6 ilan açıklandı. Büro memuru kadrosunda İstanbul ilinde 166 farklı ilan açıklandı. Diğer kadrolardaki alımlar için arama ekranında il seçeneğini değiştirerek arama yapabilir ve ilanlara erişebilesiniz.

Gelişmelerden anında haberdar olmak için mobil uygulama ve sosyal medya hesaplarımız;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA