Sağlık mezunları dışında; 14 bin yardımcısı hizmetler kadrolarındaki alımların İŞKUR üzerinden yapılacağı müjdesi geldi. Buna göre Sağlık Bakanlığı 14 bin personel alımı için başvuru tarihi ve diğer detaylar için önemli bir açıklama geldi.

14 BİN İŞÇİ ALIMI KURA İLE;

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan yönetmelik değişikliğine göre istihdamlar Noter Kurasına göre yapılacak ve mülakat şartı aranmadan gerçekleşebilecek. Bilindiği gibi ülke genelinde hastane ve sağlık birimlerinde Koronavirüs ile mücadele ve tedavi kapsamında ihtiyaç bulunan kadroların hızlı bir şekilde alınarak göreve başlamaları için Hazine ve Maliye Bakanlığı gerekli olan ödenek için hazırlıkların tamamlandığını ve onayı verdiklerini aktardı. Bugün yapılan açıklamada hangi meslek grubundan ne kadar alım olacağı da açıklandı. 14 bin sürekli işçi kadrosu detayları ise şu şekilde olacak.

81 il genelinde ve 900 ilçede görevlendirilecek olan yardımcısı hizmetler sınıfındaki personeller; Koruma ve Güvenlik Görevlisi, klinik destek personeli, Temizlikçi, Destek personeli, bilgi işlem personeli gibi kadrolarda bekleniyor. Duyurular Sağlık, YHGM resmi internet sitesi üzerinden ve İŞKUR üzerinden açıklanacak. Başvuru tarihleri ise yarın 26 Mart 2020 tarihi ile 1 Nisan 220 tarihleri arasında alınacak. 18 bin sağlıkçı alımlarında ise KPSS puan şartı aranacak.

Editör: TE Bilisim