Hafta başı itibari ile Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan duyuruya göre Geçlik ve Spor Bakanlığı toplamda 3 bin 243 kişilik boşluk ile Personel alımları yapacağını belirtmişti ve başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı. Adaylara başvuru için 5 günlük bir süre verilmişti ve artık verilen sürenin sonuna gelindi. İşin olsa ekibi olarak sizlere başvuru şartları, nasıl başvuru yapılacağı ve başvuru sonrası ne yapılacağı hakkında bilgiler vereceğiz.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Geçlik ve Spor Bakanlığı adaylardan bazı genel ve özel nitelikler arıyor. Yayımlanmış olan ilana göre başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Özel kanun veya diğer mevzuatlarda yer alan şartları taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Gençlik Lideri ve Muhasebeci kadroları için lisans düzeyindeki 2018 KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri ve Gençlik Lideri kadroları için ön lisans düzeyindeki 2018 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

Ayrıca İlkokul ve Lise mezunu olan adaylar için kamu Personeli seçme sınavı şartı aranmayacak olup adaylar belirtilen pozisyonlardan sadece birisine başvuru yapabileceklerdir.Adayların Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen iş gücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Adaylar başvurularına ilanın 11 Şubat 2019 tarihi ilk saatlerinde Türkiye İş kurumu aracılığı ile yayımlanması ile birlikte başladı ve Bugün ( 15 Şubat 2019 ) itibari ile bitecek. Adaylar söz konusu ilanlara ve başvuru sayfasına ulaşmak için https://esube.iskur.gov.tr/istihdam/acikisilanara.aspx adresine girerek başvurularını tamamlayabilirler.

BAŞVURU YAPMIŞ OLANLAR NE YAPACAK?

GSB personel alımı ilanına başvuru yapmış olan adaylar Kura çekimine katılcaktır. İlgili Kura çekimi İŞKUR un göndereceği Nihai liste ile 27 Şubat 2019 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından daha sonra yayımlanacak yerlerde kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonrasında belirtilen asıl adaylar sözlü sınava tabii tutulacaklardır. Sözlü sınavın yeri ve saati bakanlığın sitesinde ilan edilecek olup adaylara tebligat gönderilmeyecektir.

İlanın Tam Metni

Ayrıca söz konusu ilan için başvuru sonuçları açıklandığında, Kura sonuçları açıklandığında ve sözlü sınav sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa obil uygulamasını indirerek anında bildirim alabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim