Farklı illerde ve farklı pozisyonlarda değerlendirilmek üzere, toplamda bin 781 adet şoför alım ilanı yayınlandı. İlanlara göre, değişik araçların, ağır vasıta ve taksi türü araçların kullanımını sağlayacak şoförler aranırken, en az ilkokul mezunu ve KPSS şartı olmaksızın alımların gerçekleşeceğini de söylemeliyiz.

Hangi Pozisyonlar İçin Alımlar Gerçekleşiyor?

Şoför alımları, farklı alanlarda değerlendirilmek için yayınlanan birçok ilanla sağlanmaktadır. Aranan şoför pozisyonları ise; Kamyon Şoförü (136), Kamyonet Şoförü (17), Kurtarıcı Araç Şoförü (1), Makam Şoförü (12), Otobüs Kaptanı (2), Servis Şoförü (308), Yolcu Taşıma Şoförü (233), Yük Taşıma Şoförü (782), Taksi Şoförü (6), Tır-Çekici Şoförü (142) ve Traktör Şoförü (6) olmak üzere, toplamda bin 781 adet alım gerçekleşecek..

Başvuru Şartları Nelerdir?

Şoför ilanlarına başvuru yapabilmek için gerekli olan şartlar; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, kullanacağınız araca göre yeterli büyüklükte ehliyete ve gerekli olan durumlarda psiko-teknik ve SRC belgelerine sahip olmak, askerlik görevini tamamlamış olmak, Kamu hak ve hizmetlerinden mahrum olmamak gibi detaylar yer almaktadır.

Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Başvuru yapabilmek için, istediğiniz pozisyondaki ilanların İŞKUR üzerindeki sayfasına giderek, gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca İŞKUR bürolarını ziyaret ederek de, belirlenen şartları yerine getirdiğiniz takdirde başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx