İŞKUR üzerinden 28 Ekim tarihi itibari ile 59 Bin 363 işçi, personel ve memur alımı yapılacak.

Türkiye İş Kurumu, işveren ile iş arayan vatandaşları buluşturarak personel istihdamında önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Buna göre bir çok firmaya yapılacak alımlarda en az ilköğretim mezunu olmak yeterli olacak. Kamu kurumlarına da yapılan alımlarda 33 farklı ilan açıklandı.

İşin olsa ekibi olarak yapılan alımlardan en çok alım yapılan meslek gruplarını aktarmak istiyoruz. İşkur üzerinden 28 Ekim tarihi itibari ile ilköğretim mezunu olan adayların başvuru yapabileceği mesleklerden başında genel beden işçisi alımları gelmekte.

EN ÇOK ALIM YAPILAN MESLEKLER

Beden işçisi kadrosunda 14 Bin 796 personel alımı bulunuyor ve adayların 18 yaşını tamamlamış ve 19 yaşından gün almış olmaları gerekmekte. Askerlik ile ilişği bulunmaması, görevini beden gücü ile yapmaya engel bir durumunun bulunmaması isteniliyor. Diğer alımlardan satış danışmanı mesleği için 3 Bin 206 personel alımı bulunuyor ve firmaların satış ve pazarlama departmanlarında görevlendirilmek üzere tercihen tecrübe sahibi adaylar başvuru yapabileceği alımlar bulunuyor. Temizlik görevlisi alımlarında ise 2 Bin 474 personel alımı açığı bulunuyor. Adayların silahlı ya da silahsız güvenlik sertifikasına sahip 5188 sayılı kanunda belirtilen şartlara haiz olmaları ile 1343 açık özel güvenlikçi alımı bulunuyor.

Büro görevlerinde bulunmak isteyen adayların başvuru yapabileceği alımlardan ön muhasebeci kadrolarında 578, büro memuru alımları için 691 personel açığı bulunuyor. Adaylardan çağrı merkezi temsilcisi olarak görev yapmak isteyenlere özel olarak 905 açık iş ilanı belirtildi. Teknik personel alımlarında da aşçı, teknisyen, tekniker, kaynakçı, overlokçu, operatör, plasiyer, sevkiyat görevlisi, servis komisi gibi kadrolara başvurular alınacak.

KAMU KURUMLARINA MEMUR ALIMI;

Kamu kurumları için yapılacak alımlarda başvuruları devam eden ilanlardan Kıreli Pompaj Sulama Birliği, su pompası operatörü, elektrik teknisyeni, inşaat teknikeri, memur, işçi, temizlik görevlisi, tarım işçisi, büro memuru, gıda mühendisi, telefon santral operatörü, çocuk gelişim eğitim elemanı, tren teşkil personeli gibi kadrolarda alımlar devam ediyor. Kamu kurumlarından TCDD işletmesi genel müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi, MSB Personel Dairesi Başkanlığı, TÜBİTAK, Eti maden, Öğretmenevi Müdürlüğü kurumları alımlar yapıyor.

Başvurular iŞKUR üzerinden online olarak yapılabildiği gibi şahsen de yapılabilmekte. İnternet üzerinden başvuru yapabilmek için İŞKUR e şube portalu üzerine giriş yapmak ardından yukarıda belirtilen sekmeleden açık işler alanına tıklamak gerekiyor. Ardından, öğrenim durumu, iş yeri türü alanları seçim yaparak ara butonuna basmak yeterli olacaktır.

İŞKUR açık iş ilanları sayfasına erişmek için: https://goo.gl/XGLXbP

İşin olsa diğer personel, memur, işçi alımlarından anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Mobil Uygulama

İŞİN OLSA