Türkiye İş kurumu verilerine göre Türkiye' de genel olarak 70 binden fazla işçi arayışı bulunmakta. Bu iş alımları arasında ise en çok arananlar Garson (3.243), Temizlik Görevlisi (3111), Satış Danışmanı (2973), Makineci (1994) ve Güvenlik Görevlisi (1585) oldu. Güncel olarak en az işçi arayan meslekler ise sırasıyla Ağaç kurutma işçisi (1), Ağaç oymacısı (1), Ağdacı (1), Ahşap Ambalaj İşçisi (1) ve Alakart Aşcısı (1) oldu. Güncel iş istihdam raporunu detaylıca incelemek için ise İŞKUR'un resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İŞ ALIMLARINDA HER KESİME İŞ VAR

İş alımlarında en çok lise mezunlarına yer verilse' de orta seviyeli olarak üniversite mezunu iş arayanlara ve ilkokul - ortaokul mezunu iş arayanlara da yer var. Açılan işçi alımlarında ilkokul - ortaokul mezunları için ise genel olarak mesleki tecrübe ve fiziksel güç ön planda yer alıyor.

İŞKUR NEDİR, NASIL FAYDALANABİLİRİM VE ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye'nin her yerinde iş arayanlar' a iş sağlamak için görevlendirilen İŞKUR şubelerinde 2018 yılında 901.198 kişi işe yerleştirilirken bu sayı 10 yıl içerisinde 7,5 milyon civarındadır. Devlet altyapısında istihdamı kolaylaştırmak için açılan İŞKUR kişilere eğitim seviyesine, cinsiyetine, bedensel ve zihinsel sağlığına göre çeşit çeşit iş imkanları sunuyor.

İŞKUR' dan faydalanabilmek için 18 yaşından büyük ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız yeterlidir. Yapılan başvurularda ise herhangi bir devlet tabanlı sınava girmenize gerek yoktur. Size uygun görülen işleri İŞKUR'un web sitesinden sıralayabilir ve iş alımı yapacak şirketin özel şartlarını görebilirsiniz. Eğer ki kendinizi verilen bir iş ilanında uygun görüyorsanız İnternet üzerinden hemen o iş için başvurunuzu yapabilirsiniz. Daha detaylı iş arayışında bulunmak ve profesyonel destek almak için ise size en yakın İŞKUR şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim