Ülkemizde kamu kurumları ve özel sektör firmaları personel alımları gerçekleştirirken genel olarak alımlarını İŞKUR üzerinden gerçekleştirmektedir. İŞKUR resmi internet sitesi aracılığı ile adaylara bilgi vererek hangi pozisyonlar için toplam kaç kişilik personel alımları gerçekleştirdiğini belirtmektedir. Yeni yayımlanan ilanlara göre kamu kurumları ve özel sektör firmaları 130 bin kişilik memur, personel, işçi ve eleman alımları gerçekleştirmektedir.

ALIM YAPILAN ÖRNEK POZİSYONLAR



Yukarıda belirtilmiş olan resimde ki pozisyonlar İŞKUR üzerinden yayımlanmış olan sadece bazı pozisyonlardır. Binlerce farklı pozisyon için memur, personel, eleman ve işçi alımları gerçekleştirilmekte olup Türkiye geneli 130 binden fazla alım yapılmaktadır. 130 binden fazla alım yapıldığını da yine yemen aşağıda ki resim aracılığı ile görüntüleyebilirsiniz.



NASIL BAŞVURU YAPILIR

Türkiye geneli İŞKUR aracılığı ile toplam 130 bin kişilik memur, personel, eleman ve işçi alımları yapılıyor peki başvurular nasıl yapılır. Başvuru yapmak isteyen adayların isteyenlerin İŞKUR şube ve müracaat merkezlerine giderek illerinde ki personel ilanlarını sorgulaması ve istediği pozisyonlar için başvuru yapması gerekmektedir.

İŞKUR'a gitmek istemeyen ya da vakti olmayan adaylar ise aşağıda ki linki takip ederek İŞKUR üzerinden yayımlanmış olan tüm ilanları görüntüleyebilir, hangi pozisyonlar için alımın olduğunu görüntüleyebilir ve bu pozisyonlar için yine internet üzerinden müracaatlarını görüntüleyebilir.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx
TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim