Türkiye İş Kurumu aracılığı ile en az lise mezunu olan adaylara yönelik çok sayıda personel alım ilanları yayımlandı. Kamuda ve özel firmaların İŞKUR üzerinden açıkladığı personel alım ilanlarında hangi pozisyonlarda istihdam edilecek. Firmaların ihtiyaç bulunduğu bir çok pozisyonda alımlar devam ediyor. En çok alım yapılan meslekler arasında beden işçisi, büro memuru, şoför, muhasebeci, temizlikçi, güvenlik görevlisi alımları geliyor. Bu pozisyonlarda en az lise mezunu olmak yeterli olmakta. İŞKUR başvuruları yapacak adaylar için en çok hangi meslekler de alımlar var?

EN ÇOK HANGİ MESLEKLERDE ALIM YAPILACAK?

Açık iş sayısında en çok alım yapılacak mesleklerde beden işçisi alımı yapılacak. Adaylar bu meslek grubuna başvuru yaparken ilan detaylarında belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. Genel olarak ilköğretim mezunu olan adaylar alımlarda kabul edilecekler. Diğer yandan bu meslek grubunda beden gücü ile iş görülmesi istenilecek. Türkiye genelinde istihdam edilecek olan Genel Beden İşçisi açık iş sayısı 25 bin 433 olarak açıklandı. Diğer mesleklerden satış danışmanı alımlarında 4 Bin 240 alım yapılacak. Adayların satış uzmanı olabilmeleri için eğitim düzeyinde en az lise mezunu olmak gerekiyor. Adaylar satış ile ilgili firmaların satış danışmanlığında bulunacaklar. Diğer en çok alım yapılan meslekler arasında güvenlik görevlisi, muhasebeci, kasiyer gibi meslekler gelmekte.

  1. Beden İşçisi (Genel) 25 Bin 433
  2. Satış Danışmanı / Uzmanı/4 Bin 240
  3. Temizlik Görevlisi 4 Bin 84
  4. Güvenlik Görevlisi 3 Bin 229
  5. Makineci (Dikiş) 2 Bin 552
  6. Garson (Servis Elemanı) 2 Bin 258
  7. Reyon Görevlisi Bin 738
  8. Konfeksiyon İşçisi Bin 645
  9. Kasiyer Bin 640
  10. Büro Memuru (Genel) Bin 461
  11. Şoför-Yük Taşıma Bin 281
  12. Ön Muhasebeci Bin 244
  13. Turizm Ve Otelcilik Elemanı/ Bin 142

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular işkur üzerinden alınacak. Adaylar genel başvuru şartlarında 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekiyor. Diğer özel şartları başvuru detaylarından inceleyerek başvuru şartını taşıdıkları ilanlara son başvuru tarihinden önce iş ve meslek danışmanları aracılığı ile yada işkur portal sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim