Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından ve Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek üzere toplamda 5 bin 298 kişilik kadro ile işçi personel alımı yapacak.Buna göre Sağlık Bakanlığı başvuru hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Sağlık Bakanlığı 5 bin personel alımı Nasıl Başvuru Yapılır?

İlgili ilana başvurular Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinden yapılacaktır. Adaylar İŞKUR resi internet sitesine üye olarak veya mevcut üyeliği ile giriş yaparak başvurularını yapabilirler. Buna göre başvurular www.iskur.gov.tr adresine girip T.C kimlik numarası ile kayıt olup veya E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gereklidir. Sonrasında ise, esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İşyeri Ünvanına SAĞLIK BAKANLIĞI yazarak çıkacak ilgili ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca haberin sonundaki başvuru sayfası adlı bağlantıya tıklayarak direk İŞKUR başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı Başvuru Sayfası: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı toplamda 5 bin 298 kişilik kadro ile Eski Hükümlü, Engelli ve Sürekli işçi alımı yapacak. Buna göre 3 bin 591 Sürekli işçi, 431 Engelli işçi ve 1276 Eski hükümlü işçi alımı yapılacak. 

Sağlık Bakanlığı alım pozison sayısına göre ise, 303 Isıtma ve Sıhhi Tesisat pozisyonunda, 190 İnşaat Boyazıcısı pozisyonunda, 59 marangoz ve 4 bin 687 personel ise Temizlik Görevlisi pozisyonunda alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için , 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre A bendinde bulunan, 1,4,5,6,7 ve 8 inci maddelerindeki nitelikleri taşımak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az ilköğretim mezunu olmak ve Engelli, eski hükümlü ve terörle mücadele de yaralanan adaylar için durumu gösterir rapora sahip olmaları gereklidir.

BAŞVURU TARİHLERİ:

Söz konusu ilan 03 Eylül 2018 tarihinde Devlet Personel Başanlığı üzerinden yayımlanndı ve adaylar başvurularına 04 Eylül 2018 tarihinde ilanın İŞKUR üzerinden yayımlanması ile birlitke başladı. Buna göre adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İlgili ilan hakkında meydana gelecek gelişmelerden haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı Başvuru Sayfası: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim