İŞKUR tarafından yayımlanan personel ilanlarına göre birçok kamu kurumu kendi bünyelerinde personel çalıştırılmak üzere personel alım başvurusu yapmaktadır. 8 Nisan 2019 tarihi itabiyle başlayacak olan personel alımları İŞKUR tarafından iş arayan vatandaşlara sunulmaya başlanmıştır. Yayımlanan ilanlarda adayların öncelikli olarak kurumların başvuru şartlarına dikkat etmesi ve ona göre başvurularını yapmış olması gerekmektedir. Yanlış bilgiyle yapılan başvuruların geçersiz olacağı açıklanmıştır. 

Başvuru Detayları

Toplum yararına programlar projesine yönlendirmeye teşvik çerçevesinde yapılan yeni personel alım başvuruları İŞKUR tarafından takip edilip resmi kurumlar ile oluşturalacak bağlantıyla birlikte yapılacağı belirlenmiştir. 8 Nisan 2019 tarihinde başlayan başvurular 12 Nisan 2019 Cuma günü tarihi itibariyle de sona erecektir. 

Genel Başvuru Şartları

İŞKUR tarafına yapılacak başvurular için adayların öncelikli olarak T.C. vatandaşı olması gerekmektedir. Bununla birlikte en az ilkokul mezunu olmaları adayların başvuru yapmaları için geçerli bir sebebtir. En az 18 en fazlada 40 yaşında olacak olan adayların ikametgah zorunluluğuda bulunmaktadır. 

Editör: TE Bilisim