İşkur İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre o ilde Çağrı Merkezi müşteri temsilcisi alımı istihdamlarının 500 kişide arttırılarak 2 bini bulacağı açıklandı.

Türkiye genelinde bazı illerde çağrı merkezi sektörüne yönelik olarak bazı yatırımlar yapılıyor. Bunlardan bir tanesi Van ilinde Türk Telekom tarafından gerçekleştirildi. Van valisi ve beraberindeki heyet tarafından yapımı devam eden binayı ziyaret gerçekleştirildi. Yakın zamanda Türk Telekom bünyesinde çok sayıda personel alımı gerçekleştiğini açıklamıştı.

BAŞVURULAR İŞKUR'DAN ALINACAK!

Çağrı merkezi personel istihdamı sağlayacak olan illerde Adıyaman olarak öne çıkmakta. Adıyaman İşkur İl Müdürü Emin Yücekaya, yaptığı açıklamalarda beyaz yakalı işsizlerin çağrı merkezi sektöründe çok fazla sayıda istihdam edildiğini aktararak şu ana kadar Adıyaman ilinde 3 farklı operatör hizmet görmekte ve toplam çalışan personel sayısı 1300 civarında olduğu ifade edildi. Çalışan sayısını yakın dönemde 2 bine kadar çıkacağını müjdesi geldi. Peki çağrı merkezi personeli nereden alımı yapacak nasıl başvuru yapılacak?. Bu sorunun cevabı da belli oldu çalışanların %90 a İŞKUR üzerinden mesleki eğitimler aracıyla işe giriş yapacaklar. Ayrıca bu alanlarda evden çalışmada imkan olacak. İlanlar belli olduğunda işin olsa okuyucularına aktarayacağız.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim