İŞKUR Üzerinden Online Başvuru ile Lise Mezunu 112 Büro Memuru Alımı!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR Müdürlüğü açıkladığı Türkiye genelindeki personel alım ilanlarından bir kısmında Büro memuru kadrosunda olacak. Özellikle son bir ayda özel ve kamu sektöründe azalan iş ilanlarının yanı sıra bazı alanlarda ki alımlarda başvurularda artış gösteriyor. Çay üretim ve işleme elemanı bu alımlardan bir tanesi Karadeniz bölgesinde çay üretimi ve işlemesi yapan küçük işletmeler personel bulmada zorluk çektiklerini ifade etmekteler. Bu alanda 147 kişilik istihdam yapılacak. Diğer yandan Büro memuru istihdamlarında bir azala söz konusu. Bu ilanlarda istenilen genel başvuru şartları neler?

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Office, büro memuru alım ilanlarında yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. 19 yaşından gün alan, Office programları kullanmada iyi düzeyde bulunan, Offisin evrak işlerini yapabilecek, yazışma kurallarına hakim olmak gibi başvuru şartları aranmaktadır.

HANGİ ALANLARDA ALIM VAR

Başvurular  hangi alanlarda olacak. Genel Büro memuru kadrosunda 62, büro yönetimi ve sekreterlik ve yönetici asistanı olarak 23, büro işçisi olarak 19, idari işler personeli 3, idari büro görevlisi olarak 2, otomotiv servis büro elemanı 2, dış ticaret büro personeli 1, büro yönetim elemanı 1 kadrolarında olacak. Başvurular nasıl yapılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Adayların yukarıda sayılan ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle İŞKUR’a kayıtlı olmaları ve E–şube üzerinden cv oluşturmaları gerekli olacak. İlan arama kasımından unvan kısmına arama yapmak istedikleri unvanları yazarak aramayı gerçekleştirmeleri yeterli olacak. Başvurular online olarak yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim