Kamu hastaneleri ile özel hastanelerine pandemi döneminde perosnel alımı ilanlarında artış var. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı yeni Zçılacak olan Şehir Hastanelerinin personel kadrolarında işçi kadroları için KPSS şartı aramamaktadır. Diğer yandan sağlık personeli kadrolarındaki alımları ÖSYM üzerinden KPSS tercihi ile almaktadır. Özel Hastaneler ise İŞKUR üzerinden en az lise mezunu olanlar arasından başvuru almaktadır. Kadrolar ve hastaneler şu şekildedir.

KADROLAR; Hemşire, acil tıp teknisyeni, temizlik görevlisi, kasiyer, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, telefon santral görevlisi, ebe, servis elemanı, bahçıvan sosyal medya uzmanı kadrolarında alımlar olmaktadır.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

Adayların en az 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Buna göre 19 yaşına gelen adaylar İŞKUR üzerinden üyelik oluşturmak ve açıklanan ilanlara başvuru yapabilmeleri için eğitim şartlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları ve tecrübe şartlarına sahip olmaları gerekmektedir. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak ve İŞKUR e-şube portalına üye olmanın ardından, aşağıdaki listede yer alan ilan numarasından ilanlara erişmek mümkün olabilecektir. İlanlarda en çok merak edilen konulardan bir tanesi maaş haklarıdır. Bazı ilan ayrıntılarında çalışanlara verilecek özlük hakları açıklanmaktadır. Buna göre tecrübe şartı maaş haklarını etkileyen en önemli hususlardan bir tanesidir. Tecrübeli adaylar 3 Bin Tl maaş hakları bulunuyor.

İŞİN OLSA