Ülekmizde bulunan işsizlik sorunlarına çözüm getiren Türkiye İş Kurumu 26 ekim 2018 tarihli yeni kamu ilanları yayımladı. Yayımlanan bu ilanlara göre 4 farklı kamu kurumu bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farkı pozisyonlarda personel alımı yapacağını ilan etti. Bu kamu kurumları bünyelerine en az lise mezunu personel alımı yapacaklar. İlanların detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI:

Yayımlanan söz konusu ilanlara göre, Devlet Demir Yolları, Devlet Su İşleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı Hizmetler Birliği dir. Bu bağlamda bu kamu kurumları toplamda 20 kişilik boşluk ile işçi personel alımı yapacaklar.

ALIM YAPACAK KURUMLAR:

Manisa Büyükşehir Belediyesi: Manisa büyükşehir belediyesi bünyesindeki eksikliği gidermek için 1 kişilik boş kadro ile, Motorlu Araçlar Teknolojisi/ Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni alımı yapacak.Söz konusu ilan engelli adaylar için geçerli olup en az lise mezunu olan ve 2 yıl deneyimi olan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca adaylardan Merkez ve bağlı ilçelerde görev yapmanın kabul edilmesi niteliğide aranacak. Adaylara ücret olarak 2.232,45 TL brüt ücret ödenecek ve adaylar 2 ay deneme sürecine tabii tutulacaklardır.

Devlet Su İşleri: DSİ ( Devlet Su İşleri ) 2 kişilik boş kadro ile 1 Telefon Santral Operatörü ( Engelli ) ve 1 Aşçı Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Adaylardan ise, Telefon Santali Operaötür için Ön Lisans ve Aşçı Yardımcısı pozisyonu içni en az lise mezunu olmak şartları aranacaktır. Ayrıca adaylardan bu bağlamda KPSSP93 ve KPSSP94 puan türünden puan almış olmak şartları aranacak.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı Hizmet Birliği Konya : İlgili kamu kurumu bünyesine 1 kişilik boş kadro ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi elemanı alımı yapacağını ilan etti. Ayrıca yayımlanan ilana göre Adayların en az lise mezunu olmaları ve en az 3 yıl deneyim sahibi olmak şartları aranacak. Kamu Personeli Seçme Sınavından ise KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Devlet Demir Yollları ( TCDD ) : TCDD bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda 16 kişilik boş kadro ile  Tren Teşkil İşçisi pozisyonunda 8 personel, Raylı Sistemler Sinyalizasyon Bakım ve Onarımcısı pozisyonunda 3 personel, Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörü pozisyonunda ise 5 personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre adaylardan en az lise mezunu ve Ön lisans mezunu olmak şartları aranacak. Ayrıca bu bağlamda lise mezunları için KPSSP94 ve Ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanların yayım tarihi olan 26 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Adaylara başvuru yapabilmeleri için 10 günlük süre verilmiş olup başvurular en geç 05 Kasım 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası olan www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapacaklardır. Başvuru hakında sizlere aşağıda detaylı bilgi veriyor olacağız.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden yapacaklardır. İlgili ilanlara ulamaş için açılacak olan sayfa da İşyeri Türü sekmesini Kamu olarak belirtmeleri ve İlan Tarihibi 24 Saat olarak seçmeleri gereklidir. Sonarında açılacak ilanlara İŞKUR üyeliğiniz ile başvuru yapabileceksiniz.

Ayrıca İŞKUR tarafından yayımlanacak diğer ilanlarda haberdar olabilmek için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞKUR Başvuru Sayfası: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim