İŞKUR açık iş ilanları ile çok sayıda yeni ilan yayımlanmaya devam ediyor. Türkiye'nin en önemli işçi ile işvereni buluşturan kurumu olan Türkiye İş kurumunda açık iş ilanları, meslekeli eğitim kursları, iş başı eğitim programları, girişimcilik programları, toplum yararına programları bulunuyor. Daha önce hiç bir işte çalışmamış olanların işbaşı eğitim programları ile çalışmak istediği sektörde yayımlanan ilanlara başvuru yapmak mümkün.

İŞKUR ŞOFÖR ALIMLARI

İşkur iş başvurularında en çok başvuru olan unvanlardan bir tanesi şoför alımlarıdır. Başvuruda istenilen belgeler arasında sürücü belgesi istenilmektedir. Bu yüzden adayların başvurudan önce sahip olunan sürücü belgesine göre iş ilanı aramalıdırlar. Şoförlük ilanlarında makam şoförü, kamyon şoförü, yolcu şoförü, yük taşıma taksi, tır, servis minibüs, metrobüs, kurtarıcı gibi farklı unvanlarda alımlar gerçekleşiyor.

Şoförlük alımlar için en az ilkokul mezunu şartı aranıyor. İstenilen sürücü belgesine sahip olmaları, askerlik ile ilişiği olmamak, yaş şartlarında ilan özel şartlarında istenilen yaş aralığında olmak, ikamet şartlarına uygun olmak gibi şartları bulunuyor.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMLARI

İŞKUR güvenlik görevlisi silahlı ve silahsız olmak üzere alımlar iki farklı unvanda yapılıyor. Silahlı güvenlik sertifikasına sahip olanlar için 40'a yakın açık iş ilanı bulunuyor. Alım yapılan illerden bazıları ise; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa, Kocaeli, Mersin illerdir. Başvuru koşullarında 5188 sayılı kanunda belirtilen özelliklerde silahlı güvenlik kimlik kartına sahip olmak bulunuyor.  İlan özel şartlarında askerlik, eğitim, ikamet ve yaş şartı kriterleri bulunuyor.

Silahsız güvenlik personeli alım ilanlarında ise birçok ilde 2000 den fazla açık iş ilanı bulunuyor.  Güvenlik görevlisi alımlarında adaylar başvuru yapacakların ilanların özel şartlarını incelemeleri gerekiyor.

BÜRO PERSONELİ ALIMLARI

Kamuda ya da özel sektörde iş ilanlarında en çok başvuru olan meslekler arasında büro meslekleri gelmekte. Adaylar İşkur internet sitesi üzerinden yapılan bir çok ilanda genel ve özel şartlar arasında farklılıklar bulunduğu için başvuru yapılacak olanı incelemeleri gerekiyor. 1200 civarında büro personeli alımı bulunuyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İşkur ilanlarına başvuru yapmak için e-sube işkur internet sitesine üye olmak ve özgeçmiş oluşturmak gerekiyor. Başvurular internet e şube üzerinden, il merkezlerinde ve ilçelerde bulunan bürolardan da başvuru yapılabiliyor.

Şoför alımlarına başvurmak için tıkayın

Güvenlik görevlisi alımlarına başvuru yapmak için : https://goo.gl/n3C3Vo

Büro personeli alımlarına başvuru yapmak için tıklayın