İŞKUR sistemi birçok kamu personeli, personel işçisi olup da işsiz kalan onlarca vatandaşı iş sahibi yapmak için aracılık görevi yapıyor. İşssiz olup da iş bulmak isteyen kişilere yönelik açılan personel alım ilanlarını sizler için derledik. Yayımlanan ilanlar arasında KPSS puanıyla alım ya da KPSS şartı aramaksızın personel alımı yapan kurumlar bulunmaktadır, bu yüzden başvuru yapacağınız pozisyon için öncelikli olarak özel alım şartlarını okuyarak ona göre başvuru yapmanız gerekmektedir. Özel şartları barındırmayan adayların başvurularının geçeriz olucağı açıklandı.

BAŞVURU YAPILACAK POZİSYONLAR ve DETAYLAR

İŞKUR'un kendi sitesi üzerinen yayınlamış olduğu başvuru yapılacak pozisyonlar için belirlenen kontenjan sayısı 74 bin 200 kişidir. Bu kontenjanı barındıran personel ihtiyacı olan pozisyonlar şu şekildedir; " Kaynakçı (748), Benzin Pompacısı (497), Alüminyum Sektörü (109), Ambar (828), Aşçı Sektörü (1528), Ayakçı (465), Beden İşçisi (21.098), Bulaşıkçı (671), Büro İşçisi (1177),  Çağrı Merkezi (1091), Dokuma Sektörü (563), Forklift Operatörü (542), Garson Servis Elemanı (3073), Güvenlik Görevlisi (1677), Kasiyer (1550), Konfeksiyon İşçisi (1000), Makineci (2135), Paketleme İşçisi (484), Pazarlama ve Satış (669), Proses İşçisi (407), Reyon Görevlisi (1267), Satış Danışmanı (2812), Şoför (969), Temizlik Görevlisi (3644)" pozisyonları İŞKUR üzerinden en çok alım yapılan iş ilanlarıdır. Geriye kalan iş ilanları içinde genellike 2-5 arası eleman alımı yapılmaktadır.

BAŞVURU ŞATLARI

İŞKUR üzerinden her pozisyon için belirlenen özel şartlar olsada genel olarak yayımlanan genel başvuru şartlarını sizler için aktarıyoruz. Genel başvuru şartları " T.C. vatandaşı olması, 18 yaşından büyük olması (stajer hariç), erkek adayların askerlik ile ilgili sorunu bulunmaması, başvuru yapılacak olan illerde ikamet ediyor olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu bir sonuç almak, adli sicilin temiz olması, çalışacak kişilerin herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması, vardiyalı çalışma sistemine ayak uydurabilme, engelli vatandaşlar için ayrılmış pozisyonlar hariç herhangi bir akli sağlık sorunu bulunmaması ve pozisyonlar için belirlenen özel şartları sağlıyor olmak" adaylardan istenilen genel şartlardır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILMALIDIR

İŞKUR sistemi üzerinden yayımlanan personel ilanları için başvuru yapmak isteyen adayların, İŞKUR sistemine kendi üyelik bilgileriyle girerek arama çubuğuna başvuru yapmak istedikleri pozisyonu yazarak başvuruda bulunabilmektedirler.

İŞKUR Personel Alımı Başvuru Ekranı için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim