İŞKUR’un internet sayfası üzerinden yayınlanmış olan personel alım ilanına göre farklı şehirler de yer alan sektör içi firmalarınca 935 Çağrı Merkezi Personeli alımı yapılacağı açıklandı. Yayımlanan personel alım ilanına göre kadro detaylarını ve alım yapılacak olan kadroları sizler için derledik, detayları haberimizde sizler için hazırladık..

Kamu kurumları ve özel sektör içerisinde yer alan Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanmış oldukları ilanlar ile 4 farklı alan için toplam 935 adet çağrı merkezi personeli alacağını duyurdu.

İŞKUR tarafından yayınlanmış olan Çağrı Merkezi Personeli alım ilanlarıyla ilgili olarak 4 farklı alanda alım gerçekleştirilmektedir. Toplamda 935 kişi alınacağı kadrolar için detaylar; Söz konusu alım ilanlarına göre alımlar Çağrı Merkezi Eleman alımı için 45, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi için 849, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi için 49 ve Çağrı Merkezi Yöneticisi için ise 1 kişi alınacaktır.

BAŞVURU DETAYLARI

Başvuru yapacak olan adaylar 4 farklı alan için ortak başvuru şartlarını göz önüne alarak başvuru yapabilmektedirler. Yapılacak olan başvurularda adaylar üzerinde aranacak şartlar;

  • Düzgün bir diksiyona sahip olmak

  • Etkili bir şekilde iletişim kabiliyeti olması

  • Vardiyalı çalışma sistemine ayak uydurmak

  • Takım çalışmasına yatkın olması

  • İstenilen eğitim seviyelerinden mezun olmak

  • Alım yapılacak olan şehirde ikametgahın bulunması gibi şartlar alımlarda etkili olacaktır.

Başvurular İŞKUR sistemi üzerinden olup adayların istedikleri alanlar için dikkatli bir şekilde başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıca direk alım yapılacak kamu kurumlarının ilanlarına ulaşmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=10436 bağlantısını kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim