Yurt genelinde yapılan Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında illere İŞKUR aracılığı ile binlerce personel alımı yapılmaktadır. İşsizliğin azaltılması için önemli projeler arasında yer almakta olan bu çalışmaların bir tanesi geçtiğimiz günlerde Batman'da yapıldı. Batman Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında toplam bin 400 personel alımı yapılacağı belirtildi ve bin 400 kişilik alım ilanına Batman'da 24 bin 302 kişi başvuru yaptı.

Batman'da geçtiğimiz gün yapılan alımların aynısının Afyonkarahisar ili içinde yapılması beklenmekte olup Afyon Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında il genelinde toplam bin 500 kişilik alım yapılması tahmin ediliyor.

121 KURUM ALIM YAPACAK

İŞKUR bünyesinde ki Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya dün başlamış olan alımlar hakkında önemli açıklamalar yaparak Afyon halkına müjdeli bir haber verdi.

Ahmet Karakaya'nın yaptığı açıklamasına göre Afyon genelinde 121 farklı kurum için Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında toplam bin 500 kişilik alım yapılacağını müjdeledi.

Buna göre alımlar genel olarak belediyeler, kamu kurumları, il özel idareleri için yapılacak.

6 AY ÇALIŞMA FIRSATI

Afyonkarahisar Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında alınacak olan bin 500 kişi 6 ay boyunca çalışma olanağı elde etmiş olacak. Adayların başvuru yapabilmesi için 18 yaşından büyük olması gerektiği gibi öğrenci olmaması, maaşının olmaması, dul, yetim, yaşlı vb. gibi her hangi bir maaş almıyor olması gerekmektedir. Alımlar kapsamında 15 Mart 2017 tarihinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 500 kişi istidam sağlanacak.
Editör: TE Bilisim