İŞKUR, günlük olarak binlerce kişilik ilan yayımlıyor, başvuruları topluyor ve işe alım süreçlerini yönetiyor. Yürütülen ilan süreçlerinde her gün çok farklı kadrolardan, tüm eğitim düzeylerine göre alımlara ulaşmak mümkündür. Toplum Yararına Program (TYP) ilanları da dahil olmak üzere günlük binlerce kişilik ilan, iş arayanlar ile işverenleri bir araya getiriyor. Yürütülen İş Başı Eğitim Programı ve Geleceğin Meslekleri programlarıyla da bu iş bulma veya nitelikli persone ihtiyacını karşılama noktalarında oldukça önemli adımlar atılmış oluyor. Şuan itibariyle İŞKUR üzerinden yayımlanmış toplam 55 bin kişilik memur ve personel alım ilanı bulunmaktadır.

İŞKUR aracılığıyla alımı yapılan 55 bin memur personel alımına başvurmak isteyecek adayların; tüm ilanlarda olduğu gibi 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımalarının yanı sıra, özel işletmelere yapılan personel alımlarında dile getirilen prezentabl olmak, dış görünüşüne dikkat etmek, mesleki tecrübe sahibi olmak ve askerlikle ilişiği bulunmamak gibi niteliklere de ihtiyaç duyulmaktadır. İlan edilen kadrolar arasında belediyelere memur ve personel alımlarının yanı sıra, TYP kapsamında işçi alımları ve geleceğin meslekleri programlarına yönelik alımlar da söz konusudur.

İLANLARA ULAŞMAK VE BAŞVURU YAPMAK

İlanların tamamı İŞKUR üzerinden yayımlanmıştır ve şuanda tüm ilan türleri dahil olmak üzere 55 bin kişilik Türkiye geneli kontenjandan bahsetmek mümkündür. Bu ilanlara ulaşmak isteyen adaylar, İŞKUR açık iş ilanları sayfasını ziyaret edebilirler. Ayrıca geleceğin meslekleri, iş başı eğitim programlarına da yine bu sayfa üzerinden erişim sağlanabilmektedir. TYP ilanlarına göz atmak için TYP sorgulama butonu kullanılmalıdır. TYP ilanlarına yapılacak başvurularda, kişilerin sosyal yardım almıyor olmaları, herhangi bir iş yerinde sigortalı ve maaşlı olarak çalışmıyor olmasının yanı sıra, örgün eğitim görmüyor olması beklenmektedir.

UYGULAMALARI İNDİR İLANLAR CEBİNE BİLDİRİM GELSİN

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim