Türkiye İş Kurumu Türkiye genelinde personel, işçi ve memur alımı iş ilanları yayımlamaya devam ediyor. Bir çok pozisyondaki açık personel alımlarında 4 Temmuz tarihi itibari ile 107 Bini geçti. Toplum Yararına Programı kapsamında alımlar, özel firmalar yapılacak olan işçi ve personel alımları ile kamu kurumlarının İŞKUR üzerinden yapmış olduğu alımlar ile personel istihdamları devam ediyor. Buna göre İŞKUR üzerinden en çok alım yapılan meslekler hangileri? 

İŞKUR beden işçisi alımlarında açık iş ilanı 28 bin 681 oldu. Beden işçisi başvurularında adayların en az ilköğretim mezunu olmaları yeterli olmakta. Adayların başvuruların bir çoğunda herhangi bir yaş şartıda aranmıyor. Beden gücü ile paketleme, taşımacılık gibi niteliklerde işlerde çalışacak olan alımlar yapılıyor. Diğer en çok alım yapılan meslek temizlik görevlisi alımlarında 4 bin 640 alım yapılacak. Satış danışmanı alımlarında ise 4 bin 145 açık iş ilanı bulunuyor. En az lise mezunu satış ve pazarlama konusunda tecrübesi bulunan adaylar başvurularda öncelikli olabilecekler. Dİğer meslekler arasında güvenlik görevlisi alımları gelmekte. Silahlı yada silahsız güvenlik sertifikası bulunan adaylar için 2 binden fazla alım yapılacak.

BAŞVURULAR;

Başvurular İŞKUR üzerinden yapılabileceği gibi Türkiye İş Kurumu şubelerinde iş ve meslek danışmanları aracılığı ile de alımlara başvuru yapılabilecek.

Başvuru için: https://goo.gl/7AzHEf

Editör: TE Bilisim