İŞKUR 3.750 TL Maaş İle Personel Alımı Yapacak mı?

Bilindiği gibi İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları (İEP) kapsamında günlük meslek edindirme kursları açıyor. Bu kurslara katılan kişiler birer birer meslek adayı oluyor. Bu doğrultuda İŞKUR resmi sitesi üzerinden hemen hemen her gün yeni iş ilanlarını yayınlıyor. Yayınlanan ilana göre 23 farklı ilde farklı eğitim düzeyinde ve farklı maaşlara sahip personel alımı yapılacaktır. Bazı yazılı ve internet basınında yer alan 3750 tl maaş ile personel alımı açıklamaları tam olarak doğru değildi. İŞKUR İEP programlarında günlük ödemesi 100 TL'ye kadar eğitimler açılmaktadır. olan bu imkandan faydalanmak istiyorsanız haberimizin devamını okumalısınız.

İŞKUR Başvuru Şartları Nedir?

Bilişim ve imalat sektörü, muhabirlik ve tehlikeli meslekler için aranan niteliklere sahip olan kişiler iş başvurusu yapabilir. Peki, İŞKUR'un ikanı için aradığı nitelikler nelerdir?

  • 15 yaşını doldurmuş olmak,
  • İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,
  • Emekli olmamak,
  • İş verenin 1. veya 2. derece yakını olmamak,
  • Eğitim programına katılmadan 1 ay öncesinde herhangi bir sigorta koluna prim yatırmamak,
  • Eğitim sürecini etkileyecek herhangi bir salık probleminin olmaması,
  • Eğitim programı başlamadan önceki 3 ay da programa başvuru yapan iş verenin çalışanı olmamak,

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Yukarıdaki şartları sağladığınız takdirde İŞKUR' un resmi sitesi üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda isteğe bağlı sigortalı olan, tarımsal faaliyet sürdüren, engelli maaşı alan, sosyal yardım alan, dul ve yetim aylığı alan kişiler de işbaşı eğitim programından faydalanabilir. İşbaşı eğitim programlarına katılan kişiler günde 5 ile 8 saatlik eğitim görmektedir. Ayrıca haftada 6 günü aşmadan 45 saatlik eğitim süreci vardır. Başvuru yapılan eğitim programının 3 ay ya da 6 ay gibi bir süresi vardır. Tehlikeli meslekler de bu süre daha da uzun olabilir. Kendinize uygun kriterlerde olan iş ilanları bularak İŞKUR üzerinden başvurunuzu sağlayabilirsiniz.

>>İŞKUR İşbaşı eğitim programları hakkında daha detaylı haberdar olmak için işin olsa sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim