Türkiye İş Kurumu üzerinde yeni ilanlar yayımlandı. 28 Mart 2019 tarihli yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya farklı pozisyonlarda ve niteliklerde personel alımı yapılacak. Alımlar Eski Hükümlü, Engelli ve Normal işçi statülerinde yapılacak. Bu yönde bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizin devamında, Alım yapacak kurumlar, başvuru pozisyonları, başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında bilgiler vereceğiz.

Hangi Kurum Hangi Pozisyon İçin Alım Yapacak?

Günün yeni ilanları yayımlandı ve fakrlı kurumlar farklı pozisyonlar için personel alacak. Bu bağlamda Tüysüz Belediyesi Engelli 1 Büro işçisi alacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise Eski Hükümlü veya TMY kapsamında 2 Aşçı alacak.

Bir Diğer kurum ise, Yenice Öğretmenevi oldu. Öğretmenevi normal işçi statüsüde, 2 Aşçı yardımcısı, 1 Rezervasyon Elemanı ve 1 Genel Beden İşçisi alacak.

Adaylardan Hangi Nitelikler Aranacak?

Adayların taşımaları gereken genel nitelikler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18-45 yaş aralığında olunması,  Affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkum olmamak, Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, aptırılacak arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, Askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak,  Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malüllük ayılığı almamak gibi genel nitelikler aranıyor.

Pozisyonuna göre ise, Engelli adaylardan, yani Büro İşçisi için Meslek Yüksek Okulu Önlisans mezunu olmak, Eski Hükümlü ilanı için en az ilköğretim ve en fazla önlisans mezunu olmak ve Normal İşçi statüsündeki alımlar için ise, en az ilköğetim mezunu olmak kaydı ile, Lise ve Lisans mezunu olmak şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

Söz konusu ilanlar 28 Mart 2019 tarihi itibari ile Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olup adaylar başvurularına yayımlandıkları tarih itibari ile başlayabilir ve en geç 5 gün içeirsinde yani 01 Nisan 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Sizlere haberimizin devamında ilanlar için detaylı ekran görüntüsünü paylaşıyoruz.

Editör: TE Bilisim