Türkiye İş Kurumu üzerinde 08 Nsan 2019 tarihli yayımlanmış olan ilana göre toplamda 149 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak.Bu yönde farklı kamu kurumları ve kuruluşları bünyelerine KPSS puanı ile veya KPSS şartı olmadan alım yapacak. Alım kadroları içerisinde, Sürekli işçi, Engelli işçi, Geçici işçi, TMY ve Eski hükümlğ işçi statüleri bulunuyor. İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları aktarıyoruz.

HANGİ KURUM İLAN YAYIMLADI:

İŞKUR üzerimde toplamda 149 kişilik kadro ile işçi alımı ve personel alımı ilanları yayımlanarak farklı kurumların alım yapacağı görülüyor.

Bu bağamda TÜLOMSAŞ 40 Proses işçisi alacak. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü 6 Beden İşçisi alacak. Milli Eğitim Müdürlüğü 5 Büro İşçisi, DSİ 92. Şube Müdürlüğü 1 Aşçı, Eskişehir İl Özel İdaresi 3 Temizlik işçisi, Kayseri Emniyet Müdürlüğü 4 temizlik Görevlisi, Konya İl Emniyet Müdürlüğü 2 Temizlik Görevlisi alacak.

TSK Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi Müdürlüğü 1 Cephane Islahatçısı ve 1Diğer Tahmil Tahliye ve İlgili Yük taşıma İşçisi alacak.  Makina Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Mğdğrlüğü ( Kamu Grubu ) Engelli olarak, 1 Makina Teknolojisi Tesinyeni, 1 Kimya Teknisyeni ve 1 Sıhhi Tesisatçı 1 Metal İşçisi, 1 Tesviyeci, 1 Beden İşçisi, 3 Makina Teknolojisi Teksinyeni alacak. Kırıkkale İş Emniyet Müdürlüğü 1 Temizlik Görevlisi, Manisa Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Polisevi Büro Amrliği 1 Bulaşıkçı ve 2 Garson alımı yapacak, 

Atatürk Üniversitesi 2 Sıhhi tesisatçı, 5 İnşaat Boyacısı, 1 Sıvacı, 2 Motor İmalat Bakım ve Onarım İşçisi, 3 Marangoz, 2 Fayans Seramik ve Karo Döşemecisi , 3 Elektrikçi, 2 İş Makineleri Operatörü, 10 Kamyon Şoförü ve 20 Beden İşçisi alımı yapacağını ilan etti. Bahşılı Belediye Başkanlığı ise 20 Beden İşçi alacak.

ADAYLARIN TAŞIMALARI GEREKEN NİTELİKLER NELEDİR?

08 Nisan tarihi itibari ile İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlara başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az İlköğretim mezunu olmak kaydı ile, Lise, Ön Lisans ve Lisans kadrolarında nitelikleri taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya engelli aylığı almıyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak. Engelli ve diğer statüler için özel durumunu gösteriri rapora sahip olmak ve alım yapılacak pozisyona göre belirtilen belgelere sahip olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İlgili ilanlar için ilanların Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanması ile birlikte başvurular başlamış oldu ve adaylara 4 günlük bir süre verilmiş olup adaylar başvurularını en geç 12 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu yönde adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İŞYERİ TÜRÜ kısmını "KAMU" seçerek ve lan tarihi Kısmını son 24 saat olarak işaretlerlerse 08 Nisan 2019 tarihli yayımlanmış ilanlara ulaşabilecek ve İŞKUR üyelikleri ile ilgili ilanlara başvuru yapabileceksiniz.

Editör: TE Bilisim