Uzun süredir yayımlanması beklenen ilan yayımlandı. Söz konusu ilan Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilmiş olup, Türkiye İş Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini karşıkamak amaçlı,Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatına Bin 141 ( 1141 ) kişilik boş kadro ile İş ve Meslek Danışmanı ( İDM ) alımı yapacak. İlgili ilanda Türkiye genelinde bulunan müdürlüklere alım yapılacağı belirtildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye İş Kurumu İDM alım ilanına başvuru yapacak adaylar İŞKUR tarafından belirtilen genel ve özel nitelikleri taşımaları gereklidir. buna göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türüden en az 70 puan almış olmak şartları aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Türkiye İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan, lisans mezunu olmak, Son başvuru tarihinde, belge tesliminde ve hizmet sözleşmesi imzalanması sırasında geçerli İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak, Halen Kurumda İDM olarak çalışmıyor olmaları gereklidir. 

Ayrıca yapılacak olan İDM sınavına kadro sayısının 3 katı kadar aday değerlendirilip Sözlü sınava çağırılacaklardır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar başvurularına 25 Haziran 2018 tarihi saat 00:00 itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 04 Temmuz 2018 tarihi saat 23:59 a kadar yapılması gereklidir. Söz konusu ilana başvurular İŞKUR resmi internet sayfası olan www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim