TÜİK'in her yıl yapItğı araştırmalar neticesinde ülke nüfusunun yüzde 5'inden fazlası 15 yaş üzeri olup okuma yazma bilmiyor. Buna göre sadece bazı illerde yüzde 15 oranında okur yazar olma oranları bulunuyor. Buna göre sadece okur yazar olanlara yönelik istihdamlar yine İŞKUR üzerinden yapılmaya devam ederken, eğitim düzeyinde ilkokul mezunu olup herhangi bir iş arayışında bulunan on binlerce vatandaş için eğitim seviyesine göre iş ilanlarına ait detayları aktarıyoruz.

İLKOKUL MEZUNU 103 BÜRO MEMURU ALINACAK;

Eğitim düzeyinde ilkokul mezunu olan adaylara yönelik, İŞKUR üzerinden en çok alım yapılan mesleklerin başında beden işçisi kadroları geliyor. İkinci sırada ise makineci dikiş personeli gelirken, firmaların satış departmanlarında satış görevlisi ve temizlik görevlisi alımlarında binlerce ilkokul mezunu personel arayışı devam ediyor. Adaylar yukarıda saydığımız ilanlar dışında "masa başı" tabir edilen kadrolarda alımlara çok fazla ilgi gösteriyor. Buna göre işin olsa ekibi olarak bu kadrodaki alımları aktarıyoruz. 22 Ekim tarihinden itibaren 12 ilde büro memuru alım sayısı 103 olarak açıklanırken, alım yapılacak iller şu şekilde;

BÜRO MEMURU ALIM YAPAN İLLER;

Ankara, Antalya, Düzce, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Tekirdağ illerinde ilkokul mezunu büro personeli alınacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Adayların büro memuru alımlarında istenilen genel şartlardan bir tanesi eğitim şartları; Buna göre 18 yaşını doldurmak gerekmektedir. Diğer bir başvuru şartı ise office işlerinde gerekli olan bilgisayar office programlarını kullanabilmeleri istenilmektedir.

Editör: TE Bilisim