İŞKUR üzerinden farklı ehliyet sınıflarında yolcu ve yük taşıması, makam şoförü kadrolarında şoför alımları yapılacak.

Türkiye İş Kurumu kamu kurumlarına personel alım ilanlarını açıklamaya devam ediyor. 30 ocak tarihi itibari ile açıklanan ilanların sayısı 41 Bin oldu. Adayların bu ilanlarda kamu ve özel firmalara bir çok kadroda, tecrübeli yada tecrübesiz olarak başvuru yapabilecekler. Şoför kadrosundaki alımlar da ise 10 farklı kadro için başvuru yapılabilecek. Yük taşıma, yolcu taşıma, tır çekici şoförü, kamyon şoförü, kamyonet şoförü, servis şoförü, traktör şoförü, minibüs şoförü, kurtarıcı araç ve taksi şoförü alımları yapılacak.

Şoför kadrosundaki personeller araçları belirli bir süre içerisinde şehir içinde yada şehirler arası yolcuklar ile trafik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde kullanmak ve yolcuların gidecekleri yerlere en iyi şartlarda taşımak için görevlendirilirler.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Eğitim düzeyinde ilköğretim mezunu olan ve başvuru yapılacak olan pozisyonlarda istenilen araç sürücü belgesine sahip olan adayların gerektiğinde kullandıkları araç ve iş tipine göre SRC belgesine sahip olmak, psiko teknik belgesine sahip olmak gerekmektedir. Yaş seviyesinde en az 18 yaşını tamamlamış 19 yaşından gün almış olmak gerekmektedir. Karayolları trafik yönetmeliğinin 76. maddesinde belirtilen ehliyet alma şartlarını taşıyan ve yaş, öğrenim, sağlık sınav ile adli sicil şartlarını taşıyan adaylar başvuru yaparak sürücü belgesi almaya hak kazanabilmekteler. ehliyet sınıfına göre ise yaş sınırı bulunmaktadır.

Adaylar ilanlara erişmek için işkur e-şube üzerinden giriş yapmak ve iş ilanı arama sayfasında iş türüne şoför olarak yazarak aratmak yeterli olacaktır. Diğer personel alımlarından anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim