İstanbul Havalimanına yeni personel alımı yapılacağı belirtildi.

29 Ekim 2018 tarihinde açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı işletmesine yeni personel alım müjdesi geldi. İGA Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Kadri Osmanlı yaptığı açıklamada ilk etapta 16 bin kişinin işe alınacağını belirterek, önemli değerlendirmelerde bulundu.

HAVALİMANINA YENİ İSTİHDAMLAR;

Güvenlik görevlisi, vale otopark görevlisi, servis elemanı, temizlik görevlisi kadrolarında yapılacak ek istihdamlar için ilk aşamada 16 bin kişinin istihdam edileceği belirtilirken, havalimanı büyüme stratejisine bağlı olarak bu alımların artarak devam edeceği ifade edildi.

Yeni mezun olan ve kariyer hedefinde bulunan adayların daha önceki alımlara yoğun bir ilgi göstermişti. Sosyal imkanlar, lojman, servis ve diğer imkanları personeline sunan İGA personel istihdamında kadın adayların yüzde 30'unu oluşturduğu ifade ediliyor. Yaş ortalamasında 32 olan beyaz yakalı mavi yakalı personeller ile birlikte hali hazırda 85 bin kişi görev yapıyor. Yeni alımlarla birlikte 100 bin sayısına ulaşacak.

16 BİN PERSONEL ALIMI;

2025 yılında 225 bin kişi istihdam sağlanacağı açıklanırken, yer hizmetleri için Havaş 1.178, Çelebi 2 bin personel alımı yapacak. Perakende alanlarında 1000 kişi Temizlik ile vale, otopark hizmetlerinde görevlendirilecek olan personel sayısı 2 bin 532,
yeme içme alanındaki servis hizmetlerinde bin 300 kişi,gümrüksüz satış ve perakende alanlarında 2 bin, Güvenliğinde 3 bin 522 kişi olarak açıklandı.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim