İçişleri Bakanlığına 1100  memur alımı için son gelişmeler neler?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne yapılacak memur alımları için toplamda 1100 personel istihdam edileceği müjdesi verilmişti. Buna göre alımların ne zaman yapılacağı ve başvuru şartları merak edilmeye başlandı. 

Nüfus Müdürlüklerinin yeni kimlik kartlarının düzenlenmesi ve teslimi, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğünde yapılan işlerin ve birimlerin Nüfus Müdürlüklerine aktarılması üzerinde personel ihtiyacı hat safhaya ulaştı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamalarda 2019 yılında 1100 nüfus memuru alınacağı ifade edilmişti. Şubat ayı gelmesiyle bu alımlar için henüz bir ilan açıklanmadı. 

İLAN TARİHİ VE BAŞVURU ŞARTLARI;

Adaylar başvurularda mezuniyet şartında en az önlisans mezunu olmaları gerekli olacak. Diğer şartlarda ise, yaşının 18 yaşını tamamlamış olmaları ve üst yaş sınırında 35 yaşını geçmemiş olmaları istenilmektedir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan KPSS puan türlerinden en az 60 ve üzeri puan almaları istenilecektir. 2018 yılında 1117 nüfus memuru alımı yapılmıştı. Alımlarda önlisans mezunları KPSS p3 puan türlerinden en az 60 ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabildi. İlan tarihi için bir açıklama yapılmadı. Devlet Personel Başkanlığı üzerinden ilan edilecek olan ilan için gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim