İçişleri Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alım ilanları yayımlamaktadır. Genel olarak alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bildiri ile personel alımı yapılacağı duyuruldu. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak? Alınacak personeller nasıl başvuru yapacak? Toplam kaç kişi alımı yapılacak.

Kaç Personel Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Peki duyuruya göre toplam kaç personel alımının yapılması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığından yayımlanan bildiriye göre toplam 10 personel alımı yapılması bekleniyor. 
Alınacak olan personeller yayımlanan bildiriye göre dernekler denetçi yardımcısı pozisyonunda çalışacak. Başvuruları tamamlanması ile adaylar 20 Aralık - 22 Aralık tarihlerinde Ankaraya çağrılacak ve sözlü sınav yapılacak. Bu sınavdan başarılı olan adaylar İçişleri Bakanlığı bünyesinde dernekler denetçi yardımcısı olarak görev yapacak.

Başvuru yapmak isteyen adayların bazı şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranan pozisyonda adayın 2015 ya da 2016 yılında düzenlenen KPSS'ye girmiş olması ve KPSSP59 puan türünden en az 70 ve üzeri almış olması gerekmektedir. Yine İçişleri Bakanlığı adayların bazı niteliklere sahip olmasını istemekte olup başvurmak ve detayları öğrenmek isteyen adaylar için resmi bildiriyi kamuoyuna ilan etmiştir. Sizlerde başvuru için aşağıda ki bildiriyi inceleyebilirsiniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız

Editör: TE Bilisim