Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan İçişleri Bakanlığına memur alımı süreci devam ediyor. 1.117 personel alımı başvurularının tamamlanmasının ardından, adaylar sınav giriş yerlerinin açıklanmasını beklemekteler. 

Kamuya yapılacak personel alım ilanlarından İçişleri Bakanlığına alım ilanına başvuran adaylar 25 Temmuz tarihinde başvuruların sonuçlarını öğrendi. Buna göre adaylardan istenilen sınava giriş için belgelerin tesliminden sonra hak kazanan memur adayları için yeni bir süreç başladı. İçişleri Bakanlığına Bin 117 personel alımı sınav yerlerinin bu hafta sonuna kadar açıklanmasını beklemekteyiz. 

SINAV NE ZAMAN?

Lisans düzeyinde 160, ön lisans düzeyinde ise 957 kişinin alınacağı büro memuru alımlarında 35 yaş şartı aranmakta. Başvuruları kabul edilen adaylar için sözlü sınav yapılacak.  Sözlü sınav 7 ilde 3 Eylül 2018 tarihinde başlayacak. 

SÖZLÜ SINAV KONULARI;

İçişleri Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilecek olan kamu personeli alımında sınav konuları; genel yetenek, genel kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi konuları ve İçişleri Bakanlığının görev alanına giren konular yer alacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim