Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı, bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 10 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Buna göre başvurularına 02 Nisan 2018 tarihi ile başlayan adaylar artık başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Hala başvuru yapmamış olan adaylar için başvurularda son günlere gelindi.

İçişleri Bakanlığı bünyesine toplamda 10 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak Bilişim Personeli alacağını açıklamıştı. Buna göre adayların belirtiken şartları taşımaları dahilinde başvurularını bir an önce bitirmeleri gerekmektedir. Adaylardan bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Yabancı Dil sınavı şatları da aranacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İçişleri Bakanlığı alımını yapacağı personel adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden lisans programlarından mezun olmuş olmak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yabancı Dİl sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak nitelikleri aranacaktırç

Ayrıca adayların KPSS puanının %70 i ve YDS puanının %30 u esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü ve yazılı sınav yapılacaktır. Sınavlar Mayıs ayı içerisinde Ankara'da yapılacak olup adayların sınav için başvurularını bir an önce yapmaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim personeli alımı başvuruları, 02 Nisan 2018 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Buna göre adaylar başvurularını en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar yapmaları şarttır. Başvurular, son başvuru günü en geç 17:30 a kadar Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına (İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı - İnönü Bulvarı No:4 A-Blok Kat: 1 Bakanlıklar/ANKARA) adresine teslim etmeleri gerekmektedir. Buna göre adayların 27 Nisan 2018 tarihinde yapılacak duyurya göre sınava katılmaya hak kazanıp kazanmadıkları belirtilecektir.

İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim