Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımında son güne gildik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

İçişleri Bakanlığı EGM bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri sınıfı dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında sınav veya uygulaması sınav ile Havacılık Dairesi Başkanlığına 2 kişilik kadro ile Helikopter Makinisti alınacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

EGM personel alımı başvuruları 14 Eylül 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 18 Eylül 2020 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını bulundukların illerin İl Emniyet Müdürlüklerine şahsen gerçekleştirmeleri gereklidir.

İSTENEN BELGELER:

a) Kimlik belgesi,

b) Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

c) Eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecektir.)

d) Temel Teknisyen Sertifikaları,

e) www.egm.gov.tr adresinden link olarak sunulan “Sözleşmeli Helikopter Makinisti Nitelikleri” başlıklı form 2 nüsha olarak doldurulacak olup, bir nüshası müracaat edilen birime teslim edilecek, diğer nüshası adayda kalacak olup sözlü ve/veya uygulamalı sınava gelirken yanında getirecektir.

f) Temel teknisyen sertifikaları, Tip intibak belgeleri, Tek motor çift motor uçuş saatleri ve belgeleri, Her bir tipte uçuş toplamları ve son uçuş tarihlerini gösterir varsa kurum imzalı şahsi uçuş kayıt çizelgeleri ve Havacılıkla ilgili kişisel tüm (sertifikalar, kurs belgeleri vs.) belgelerin başvuru yerlerinde gösterilmesi yeterli olup, sözlü ve/veya uygulama sınavına gelirken aday yanında getirecektir. Ayrıca kazanan adaylardan bu belgelerin asılları veya aslı gibidir onayları istenecektir

BAŞVURU ŞARTLARI:

Henüz başvuru yapmamış olan adayların taşıması gereken nitelikler: 657 Sayıl ıDevlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araltırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini tamamlamış veya askerlik ile ilgisi olmamaki Sınavda başarılı olmak gibi şartlar aranacak.

Ayrıca aşağıdaki tabloda belirtilen özel niteliklerde taşınıyor olması gereklidir.

Editör: TE Bilisim