E-devlet Üzerinden KPSS ile Kamu Personeli Alımı Başvurusu Son gün;

İçişleri Bakanlığının genel idari hizmetleri sınıfında yer alan 15 personel alımı başvuruları için e-devlet üzerinden başvurular devam ediyor. 15 uzman yardımcısı alımlarında İİBF, Hukuk, İşletme, İktisat, Siyasal Bilgiler mezunu adaylar başvuru yapabilecek.

Genel Başvuru şartlarında 65 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları,  yaş şartlarında 1 Ocak 1985 yılından sonra doğmuş olmaları, 35 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir. Kpss şartında ise Kamu personeli seçe sınavından P32 puan türünden en az 70 ve üzeri puana sahip olmak ve başvuru yapan adaylar arasından en yüksek puan sıralamasından 4 katı kadar aday arasına girmiş olmaları gerekmektedir.

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ;

Mülakat sınavına katılmaya hak kazanan adaylar için İçişleri bakanlığının ilgili birimlerinde 3 ile 5 Haziran 2020 tarihilerinde mülakat sınavına girecekler. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden www.icisleri.gov.tr adresi üzerinden 2020 yılı uzman yardımcısı giriş sınavı talep formuna T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi giriş yapmak 4 Mayıs 2020 tarihine saat 17:30'a kadar başvurularını elektronik ortamda tamamlamak gerekli olacak.

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR;

Başvuru adresi: https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-bakanligi-personel-sinav-basvurusu