İçişleri Bakanlığı Bünyesinde Pilot Alımı Yapılacak! Başvuru Şartları belli oldu!

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne pilot alımı yapılacak. Yeni açıklanan ilana göre 2020-1 sözleşmeli kadroda 1 kişilik uçak pilotu istihdam edilecek.

Adayların Pilot lisanssına sahip olmaları, daha önce en az 5 bin saat çift motor ve sabit kanatlı uçuşu olması gerekmektedir. Tip İntibak öğretmeni olmak, Kaptan pilot statüsünde olmak şartları aranacaktır.  (ICAO) Annex1’ deki ve JAR FCL-3 şartlarında ticari pilot şartlarına sahip olmak, Ayrıca adaylar kendi imkanları ile sınıf 1 uçuşa elverişlidir sağlık kurul raporu almaları istenilecek. Sözlü sınava katıldıklarında bu belgeler istenilecektir.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı havacılık Dairesi Başkanlığı biriminde 657 sayılı devlet memurları kanunun 4-b maddesine göre istihdam edilecek olan pilot alımlarında başvuru şartları belli oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI;

BAŞVURU TARİHLERİ;

17 Şubat 2020 tarihinden itibaren şahsen olarak adayların bulundukları İl Emniyet Müdürlüklerine  başvuru yapılabilecek. Başvurular 17 Şubat tarihinde başlayacak. Son başvuru tarihi ise 21 Şubat 2020 tarihinde son bulacak.  Başvurularda KPSS şartı aranmayacak ve başvuru yapan şartları taşıyan herkes sözlü ya da uygulaması sınava çağırılacak. Uygulamalı ya da sözlü sınav tarihi daha sonra ayrıca ilan edilecek.

Sözlü sınavda mesleki bilgi ve yetenekler, bir konuyu kavrama ve ifade etme yeteneği, muhakeme gücü, genel kültür ve genel yetenek, davranışların ve tepkilerin mesleğe uygunluğu, adayların özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı konularında adaylar sözlü sınavda değerlendirilecekler.

Başvuru detayları