İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, geçtiğimiz günlerde yaptığı bekçi alımı açıklamaları bekçi olmak isteyen adaylara umut oldu. 2018 yılında 17 bin bekçi alımı yapılacak. Bu alımlardan ilk ilanda 6 Bin 500 bekçi alımı ne zaman yapılacağı merakla beklenmekte. 

BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak görev yapan Mahalle Bekçileri alımlarının seçimden önce yapılmasını talep eden adayların bu taleplerini işin olsa ekibi olarak gündeme getirmekteyiz. İllere göre yapılan alımlar Devlet Personel Başkanlığının yayımlayacağı alım ilanları ile duyurulması bekleniyor. Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU katılmış olduğu etkinliklerde Mahalle ve Çarşı Bekçi istihdamının 2018 yılı için 10 Bin alım yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatı ile yapılacağını belirtildi. 2017 yılında yapılamayan alımlarıdan 7 Bini ile birlikte 17 bin kişinin iki ayrı bölümde duyurulacağı ve 6 Bin 500 kişinin ilk etapta alınacağı kesinleşti. Alımlara ilişkin yeni detayları ziyaretçilerimizde paylaşmaya devam edeceğiz.

BAŞVURU YAŞ ŞARTI;

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Bekçilerin, hangi ilde ne kadar alınacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Adaylar başvurularda istenilen yaş şartlarının esnetilmesini istemekte. Bilindiği gibi daha önce 30 olan yaş şartı yeni düzenleme sonrası 31 olarak değiştirildi. Adaylar yeni düzenleme ile birlikte 35 yaşına çıkartılmasını beklemekteler. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim