İçişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda kamu personeli alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 21 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere İçişleri Bakanlığı personel alımı hakkında bilgiler vereceğiz.

İLANIN DETAYLARI:

İçişleri Bakanlığı toplamda 1200 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını ilan etmişti. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatına alım yapacak olup, Merkez Teşkilatına, 20 Arşiv uzmanı, 2 Şehir Plancısı, 4 Harita Mühendisi, 10 Harita Teknikeri olmak üzere 36 kişi alacak.

Taşra Teşkilatına ise, 42 Elektrik Elektronik Müjendisi, 31 Bilgisayar Teknikeri, 127 Elektrik Elektronik Teknisyeni, 289 Lisans Mezunu Büro Personeli ve 675 Ön Lisans Mezunu Büro Personeli olmak üzere toplamda 964 Büro personeli ve Taşra Teşkilatına toplamda 1164 büro personeli alınacak. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı 1200 kişilik kadro ile büro personeli alacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İçişleri Bakanlığı ilgili ilanı 08 Şubat 2019 tarihinde ilan etmişti ve adaylar başvurularına 21 Şubat 2019 tarihinde başladılar. Bu kapsamda adaylar için verilen sürenin sonuna gelindi ve adaylar başvurularını en geç 26 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Elektronik ortamda İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

İlgili ilana başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önc eçalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Alım yapılacak pozisyonlar için özel şartları taşımak gibi nitelikler aranacak.

Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapmış olan adaylar için başvuru sonuçları hakkında anında bilgi almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek sonuçlardan anında haberdar olabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızıda takip ederek güncel ilanlara anında ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim