Türkiye'de iş bulmak isteyen herkesin ilk adreslerinden bir tanesi olan İŞKUR, pek çok farklı alanda istihdam imkanı sağlıyor. Özellikle işsiz statüsünde olan kişilerin, İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden başvurular yaparak pek çok işe yerleşme fırsatı bulduğu devlet portalında, yeni ilanlar da yayınlanmış durumda. Yeni yayınlanan ilanlarda özellikle Türkiye genelinde farklı noktalardaki huzur evlerine yönelik alım yapılacağı belirtildi. Bu açıdan bu yerlerde çalışmak isteyen kişiler için başvuru süreci resmen başladı. İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden adayların hesap bilgileri ile oturum açması ve ardından gerekli müracaatlarını yapması yeterli olacak. Başvurular üzerinden yapılacak değerlendirmeler ile birlikte uygun görülen kişiler için bir sonraki aşamaya geçiş yapılacak.

Huzurevlerine Sınavsız Personel Alım şartları neler?

Huzurevlerine yapılacak personel alımlarında, adayların en az ilkokul mezunu olması yeterli olacak. Farklı kadroların açıldığı bu yerlerde, alım yapılacak olan kadrolar ise şöyle; hasta ve yaşlı bakım elemanı, temizlik personeli, bahçıvan, diğer teknik hizmet personeli, diğer hemşireler, rehber öğretmen (Psikolojik danışman) ve hemşire.

Her bir pozisyon için farklı bir kriter bulunduğundan dolayı başvuru yapmak isteyen adaylar iş ilan sayfasındaki detaylara mutlaka göz atmalı. Uygunluk taşıyan adaylar için yapılacak başvurular sayesinde kişiler yeni bir işte çalışma fırsatı elde edebilir. Türkiye genelinde farklı bölgelerde yapılacak olan alımlarda, ön plana çıkan beş şehir bulunuyor. Adana, İstanbul, Aydın, Ankara ve İzmir'de yapılacak bu alımlar için yine İŞKUR internet sitesindeki ilanlar doğrultusunda hareket edilmesi yeterli.