Havaalanlarına ofis elemanı ve birçok kadroda personel alımı yapılacak.

Kadrolar; Customer Services Representative, React and Nodejs Developer, Proje ve İdari İşler Sorumlusu, İnşaat Teknisyeni, Teknik Yönetici, Mekanik Teknisyeni, Elektrik Teknisyeni, Ofis Elemanı, Elektrik Teknisyeni, Elektrik Teknisyeni, İdari İşler Uzmanı, İdari İşler Sorumlusu , React and Node Js Developer kadrolarında personel istihdamı gerçekleşecek.

Normalleşme takvimi kapsamında Haziran ayından itibaren Türk Hava Yolları kademelere uçuş seferleri başlatmayı hedefliyor. Yeni normalleşme kapsamında uçuş seferlerinde de bazı köklü değişiklikler yapılacak. Yolcu sayılarında ve bazı hijyen ortamlarının sağlanabilmesi amacı ile vatandaşların yanlarında alabilecekleri eşyalarda sınırlama olacak. Türkiye genelinde ve dünya genelindeki ülkelere uçuşlar başlaması hedefleniyor. Bu bayramda Bazı özel firmalar Havaalanlarına personel alım ilanları açıkladı. Başvurular nasıl yapılacak? Hangi şartlar aranıyor?

Hangi illerde personel alımı yapılacak? Kariyer portalı üzerinden açıklanan ilanlara göre İzmir, Kocaeli, Muğla, Diyarbakır, İzmir, Antalya, İstanbul, Bursa, Diyarbakır ve Kocaeli illerinde bulunan havalimanlarının ihtiyaç bulunan kadrolarına farklı eğitim düzeylerinde (lise, lisans önlisans) alımlar olacak.

BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

İlanlara başvurular Kariyer portalları üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki linki yeni tarayıcıdan açmaları gerekmektedir. https://bit.ly/2TtUnMZ

Genel başvuru şartları nelerdir?

Adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. 19 yaşından gün almak gerekmektedir. Eğitim düzenlerinde en az lise mezunu olması gerekmektedir. Tecrübeli yada tecrübesiz  çok sayıda kadro ilan edilmiştir. Ofis elemanı başvurusunda istenen şartlar;

Adayların lise mezunu olması, Oficce işlerinde en az 2 yıl deneyime sahip olmak, B sınıfı ehliyet sahip olabilmek, Office programlarını iyi derecede kullanabilen olmalı, askerliğini tamamlamış olması gerekmektedir, insan ilişkilerinde iyi olmaları gerekiyor, esnek çalışma şartlarına uyum sağlayabilmeleri istenmektedir.

Türk Hava Yolları'na yeni personel alımı yapılacak mı?

Türk Hava Yolları'nın 29 bin 491 çalışanı bulunuyor 127 ülkede 322 uçuş noktası ile görev yapıyor. Filosunda 350 uçak bulunuyor. Türk Hava Yolları yönetim kurulu başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda beğenin dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen koronavirüs nedeniyle personel işten çıkartmayacaklarını açıkladı. Dünya genelinde korana virüsün en çok etkilediği alanlardan bir tanesi de Havayolları firmaları oldu. Şu anda Türkiye'nin yurt dışında uçuş yaptığı noktalar sadece Dışişleri Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen tahliye operasyonlarına kapsamakta Bunun dışında herhangi bir uçuş yapılamıyor. Turkish Airlines kariyer portalından kabin memuru, pilot, uçuş ekibi kadrolarında yeni ilanlar açıklandığında açıklamaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim