Devlet Personel Başkanlığı tarafından 31 Ekim 2017 tarihli yapılan duyuruya göre, Hatay Valiliği bünyesine 300 bekçi alımı yapacak. Hatay ilinde bulunan İskenderun ve Antakya ilçelerine Bekçi alımı yapılacak. Yapılan duyuruya göre, İskenderun Kaymakamlığı 130 Bekçi alımı yapacak ve Antakya Kaymakamlığı 170 Bekçi alımı yapacak. Adaylar aranan şartları taşımaları durumunda başvurularını yapabilirler. Başvuruları onaylanan adaylar ilgili makamlarca önce sözlü sınava tabii tutulacak. Sözlü sınavdan başarılı olan adaylar ise yazılı sınava çağırılacak ve yazılı sınav sonucunda asil ve yedek aday listesi oluşturulacaktır.

İlgili sınavlar, İskenderun ve Antakya ilçeleri için Valilikçe il merkezinde, diğer ilçelerde ise kaymakamlıklarca ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Bunlarla ilgili tüm duyurular Valiliği veya Kaymakamlıklaın İnternet sayfalarında duyurulacaktır.

BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR:

Hatay Valiliği alım yapacağı ilçelere göre adaylardan, Erkek olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, En az 167 cm boyunda olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir hastalığa bağımlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak ve İskenderun veya Antakya ilçeleri sınırları içerisinde bir yıl ikamet ediyor olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 06 Kasım 2017 tarihi ile 05 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular 08:30 ile 16:30 saatleri arasında Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne personel şube müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Adaylar detaylı bilgilere ilanın tam metniniden ulaşabilirler. İlanın tam metinleri aşağıdaki gibidir.

İskenderun Bekçi Alımı

Antakya Bekçi Alımı