Kamu kurumlarına bağlı hastanelere ve sağlık kurumlarına daimi sürede 14 bin işçi alınacak. Bu alımlardan kadro dağılımında 2 bin koruma ve güvenlik kadrosunda istihdam edilecek. Aşçı kadrosunda iki kişi alınacak. En çok alımlar ise temizlik görevlisi kadrosunda olacak. 10.998 kişilik temizlik işçisi başvuru şartları ve diğer detaylar şu şekilde açıklandı.

BAŞVURU TARİHİ;

Başvuru tarihleri; 26 Mart 2020 ile 30  Mart 2020 tarihleri arasında olacak. Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede ilan edilen yönetmelik değişikliğine göre mülakat olmadan sadece Kur'a ile alımları yapılabileceği açıklanmıştı. Benzer bir Karar Üniversite hastaneler içinde açıklandı.

BAŞVURU ŞARTI;

Başvuru şartlarında adayların en az ilköğretim mezunu olmaları yeterli olacak. 81 il genelindeki hastane ve sağlık birimlerinde kontenjanlar ayrıldı. Toplamda 10998 kişilik temizlik işçisi alımı olacak.

KADRO DAĞILIMI EN ÇOK ALIM;

Kadro dağılımında en çok  İ stanbul Sosyalleşme  lgesine ayrıldı. Buna göre 2.100 temizlikçi alınacak. İzmir 463, Erzurum 312, Antalya ise 340 kadro ayırdı. Ankara ilinde 295, Balıkesir 200, Bilecik 210, Diyarbakır 230, Giresun 220, Şanlıurfa ise 249 işçi alm kadrosu açıklandı.

BAŞVURULAR SADECE İNTERNET ÜZERİNDEN;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk İŞKUR üzerinden kamu işçisi alım ilanların başvurular ile ilgili yaptığı açıklamalarda başvuruların sadece elektronik ortamda yapılacağına dikkat çekti. İŞKUR E-şube portalı üzerinden ve Alo 170 aracılığı ile yapabilecekler. Koronavirüs'ün yayılmasının önlenmesi için alınan tedbir kararlardan bir tanesi de İŞKUR başvuruların elektronik ortamda yapılması kararıydı.

İŞKUR üzerinden ilanlara nasıl başvuru yapılacak? Detaylar

Editör: TE Bilisim