Sağlık Bakanlığının ihtiyaç bulunan kadrolarından Özel Güvenlik Görevlisi, temizlik hizmetlerinde, bakım ve onarım hizmetlerinde çalışacak işçi alımları için noter huzurunda yapılacak kuralar ile belirlenecek. Buna göre Koronavirüs’ün önlenmesi ve hastaların tedavisi için çok yoğun bir mesai harcayan Hastanelerde, sağlık birimlerinde ve kurumlarında ihtiyaç bulunan kadroların hızlı bir şekilde ihtiyaçların giderilmesi için bir çalışma yapıldı.

20 BİN SAĞLIKÇI ALIMI;

Gazeteci M. Ali Ataman'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma göre Koronavirüs ile mücadele kapsamında Bakanlığa bağlı hastanelerde görevlendirilmek üzere 20 bin işçi alınacak. Bu konuda Bakan Fahrettin Koca'nın istihdam açıklaması yapacağını ifade etti.

KUR’ALAR İNTERNET ORTAMINDAN;

Ayrıca Bakanlığın görevde yükselme sınavları ile unvan değişikliği sınavlarının tarihleri ertelenmişti. Açıktan atamalarda ve personel alımı kuralarında evrakların elden teslim edilesi uygulaması kaldırılarak, başvurular sadece e-devlet üzerinden yapılacak. Ayrıca Noter kurası internet ortamından canlı olarak yayımlanacak.

Ayrıca Bakanlığı acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere ambulans ihalesi açıkladı. Geçici koruma kapsamındaki Suriye nüfusunun sağlık durumunun iyileştirilmesi projesi  SIHHAT kapsamında ambulans alımı başvuruları yapılacak.

Sağlık Bakanlığı 16-27 Mart tarihlerindeki görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının ne zaman yapılacağı henüz belli değil fakat adaylar sınav ücretlerini yatıracaklar, sınav merkezi tercihlerin yapılması ve Sağlık durumu bilgi formunun doldurulması ve Anadolu Üniversitesine gönderilmesi işlemleri belirlenen takvimde devam edecek.

Yeni gelişme; Sağlık Bakanlığı beklenen personel alım müjdesini 23/03/2020 tarihinde verdi. Beklenen rakam olan 20 Binden daha fazla kadroda sağlıkçı alımı müjdesini verdi. TÜm detaylar için tıklayın

Editör: TE Bilisim