Herhangi bir iş tecrübesi olmayan ve eğitimlerini yeni tamamlayan iş hayatına adım atmak isteyen adaylar için İŞKUR her geçen gün yüzlerce yeni ilan açıklanıyor. Bu anlamda iş tecrübesi olmayan alımlar dikkat çekiyor. İŞKUR'un 20 Ekim tarihi itibari ile 49 bin 27 kişilik iş ilanı adayların başvurusunu bekliyor. Bu alımlardan bir kısmı kamu sektöründe olurken, kamu ilanlarına erişmek için tıklayın. İŞKUR özel iş ilanları da bulunuyor. Bu açıklayacağımız ilanların büyük bir kısmı özel sektör iş ilanlarından oluşuyor. Buna göre firmaların satış danışmanı ile halkla ilişkiler bunun yanı sıra müşteri temsilcisi kadrosundaki alımlar şu şekilde olacak;

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ ALIM İLANLARI;

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi olarak 573 kişi alınacak. Diğer kadrolarda; Plasiyer satış temsilcisi 180, Müşteri Temsilcisi 133, Teknik Satış Temsilcisi 9, Sigorta Satış Temsilcisi-Sağlık, Hayat 6, Satış Temsilcisi (Endüstriyel Ürünler) 5, Satış Temsilcisi Medikal ve Eczacılık Ürünleri 5, Fabrika Satış Temsilcisi 2, Mücevherat Satış Temsilcisinde ise 2 kişi alınacak.

HALKLA İLİŞKİLER ALANINDAKİ ALIMLAR;

Halkla İlişkiler  ve Tanıtım Meslek Elemanı olarak 60 kişi alınacak. Halkla İlişkiler Görevlisi olarak 31, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Elemanı 4, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Elemanı/Uzmanı 2 kişi istihdam edilecek. Diğer yandan satış danışmanı olarak ise 1601 açık iş ilanı için başvuru yapılabilecek. Genel şartlar ise şu şekilde olacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Halkla ilişkiler, müşteri temsilcileri ve satış danışmanlığı alımlarında adayların yaş şartında en az 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 19 yaşından gün almış olmaları gerekli olacak. Diğer yandan herhangi bir iş tecrübesine sahip adaylar ilanlarda başvuru önceliği sağlayabilirler. İlanlar Türkiye genelinde 81 il de ve çoğu işlçde bulunuyor. Adaylar bu alımlar için istenilen ikamet şartlarını da taşıyor olmaları isteyebilmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR kamu ve özel sektör iş ilanlarına erişmek için işkur il veya ilçelerde bulunan hizmet birimlerine başvuru yapmaları gerekli olabilecek. Ayrıca işkur e-şube üzerinden de online olarak başvuru yapabilme imkanı bulunuyor. Diğer ilanlardaki detayları aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim