Türkiye genelindeki özel firmaların özel güvenlik statüsündeki personel ihtiyaçlarının giderilmesi için Türkiye İş Kurumu üzerinden çok sayıda ilanlar açıklandı. Diğer yandan kamu ve özel sektördeki iş ilanlarından bir tanesi de büro memuru kadrolarında olacak. Buna göre büro personelleri istihdamları ile birlikte her iki kadroda toplamda 1248 personel alımı başvuru detayları şu şekilde olacak.

832 BÜRO MEMURU ALIMI;

İŞKUR'un 9 Ocak tarihinde açıkladığı büro memuru kadrosundaki personel alım sayısı 832 olarak açıklandı. Bu bağlamda, adayların en az 18 yaşını tamamlamış olmaları istenilmektedir. Office programlarına hâkim olmaları, büroda evrak işlerini yürütebilmeleri gerekli olan eğitimlere ve sertifikaları başvuru esnasında sunabilmeleri istenilebilecektir. Hangi kadroda ne kadar alım gerçekleştirilecek? Ön Büro Şefi (Otel) 1, Dış ticaret Büro Memuru ) 2, İdari Büro Görevlisi 2, Ön Büro Müdürü-Otel 4, Büro Yönetimi Elemanı 5, Büro Memuru (İdari İşler) 8, Büro Yönetimi Ve Sekreterlik/Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanı 71, Büro İşçisi 86, Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 100, Genel Büro personeli kadrosunda ise 553 olarak açıklandı.

SİLAHLI VE SİLAHSIZ ÖZEL GÜVENLİK ALIMI;

Güvenlik amiri olarak 1 kişi, Hastane, Eğitim Kurumlarına alınacak güvenlikçi alımında ise 5 kişi, silahlı güvenlikçi 11, silahsız güvenlik personeli 19 kişi, diğer güvenlik kadrolarında 375 kişi olmak üzere bu kadrolarda toplamda 416 kişi istihdam edilecek.

BAŞVURUDA GENEL ŞARTLAR; Adayların bu kadrodaki alımlarında silahsız güvenlikçi alımlarında 18 silahlı sertifikaya sahip alımlarda ise 21 yaş şartı aranmaktadır. Adayların 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunda belirtilen hususlara sahip olması gerekli olacaktır.

Adaylar başvurularını işkur üzerinden tamamlayabilirler. Bunun için yukarıdaki belirtilen kadroları meslek bölümüne girerek arama yapmak yeterli olacaktır. Ilan arama nasil yapilir

Editör: TE Bilisim