Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 26 Ocak 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda bünyesinde bulunan memur personel ihtiyacı için Tekniker kadrosunda personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 1 adet Tekniker alımı yapacak. Alımlar Kerkez teşkilatı olmak üzere Ankara'da yapılacaktır. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup Önlisans mezunu olmak zorundadırlar. Adaların kadro derecesi 7. dereceden olacaktır. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alacağı Tekniker den, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilmiş olan şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve Meslek Yüksek Okullarının İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi programlarının birinden mezun olmak, şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvuruları kabul edilen adaylara Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sözlü sınav uygulayacaktır. Sözlü sınav 24 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi sınav tarihinden en az 10 gün önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinden duyuru yapılacaktır. 

Sınava başvuruda bulunacak olan adaylar, 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesinden iş talep formunu doldurarak elektornik ortamda yapılacaktır. Bunun dışında, eposta veya bunun gibi başvuru yöntemleri hiç bir şekilde kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar buraya tıklayarak inceleyebilirler.
Editör: TE Bilisim