Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 26 Ocak 2017 tarihli yaptığı duyurusunda bünyesinde bulunan personel ihtiyacı için farklı dallarda ve niteliklerde mühendis alımı gerçekleştirecek. Alınacak Mühendis adaylarından Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Adaylar en az 70 puan almış olmak zorundadır. Ayrıca kadro dereceleri 5. dereceden olacaktır. Başvuruda bulunacak adaylar Lisans Mezunu olmak zorundadır. Bu şartlara ve aşağıdaki şartlara uygun olan Mühendis adaylarına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Sözlü sınav sistemi uygulayacaktır. Sözlü sınav 24 Nisan 2017 tarihi ile 18 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Sınava Kadro sayısının üç katı kadar çağırılacaktır. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüm dallar için Lisans mezunu olarak, 1 adet Harita Mühendisi, 1 adet Elektrik Mühendisi, 2 adet İnşaat Mühendisi ve 1 adet Makine Mühendisi olmak üzere toplamda 5 adet Mühendis alımı yapacak. Mühendis kadrosu için alımların hepsi Ankara ilinde gerçekeleşcektir. 

Adaylardan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan sırasına göre KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olma şartı, Mühendis kadrolarının ayrı ayrı dalları için Fakültelerin bölümlerinden mezun olmuş olmak veya Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak. şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvuruları kabul edilen adaylar için Sözlü Sınav bildirimi sınav tarihinden en az 10 önce  Gümrük ve Ticaret bakanlığının resmi internet sitesinde bildirilecektir. 

Sınava başvuruda bulunacak olan adaylar, 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim