Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan duyuruya göre Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını belirtmişti. Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine toplamda 3 bin 200 kişilik boşluk ile alım yapacak. Adaylar için başvuru süreci başlamak üzere ve başvuru şatlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü bünyesine, 1800 Antrenör ve 1400 Spor uzmanı alacağını belirtti. Ayrıca 1400 kişilik Spor uzmanı pozisyonu farklı alanlarda olmak üzere 1050 Spor Eğitim Uzmanı, 98 Spor Psikoloğu, 111 Spor Fizyoterapisti, 52 Spor Beslenmecisi, 42’si Kadın ve 47’si Erkek, 89 Spor Masörü alınacaktır. Adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları şart. Ayrıca adaylara Gençlik ve SPor Bakanlığı tarafından Sözlü olarak Giriş sınavı yapılacak. İlgili Giriş sınavı 16 Temmuz 2018 tarihinden itibaren 15 farklı merkeze 16 komisyon tarafından yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Antrenör ve Spor uzmanı alım ilanına başvuru yapacak adaylar bazı genel nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından ahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile 60 yaşından büyük olmamak ve doping suçu nedeniyle ceza almamış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca adaylardan aranan özel şartlara ulaşmak için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

İlgili ilan Devlet Personel Başkanlığı tarafından 07 Mayıs 2018 tarihinde duyurulmuştu. Ancak henüz başvuruları başlamayan ilan için başvurular artık başlıyor. Adaylar başvurularını 18 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilecekler. Buna göre başvurular en geç 04 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü saat 18:00 a kadar e-Devlet kapısı ile http://basvuru.gsb.gov.tr/ adresinden giriş yaparak, “Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenör Alımı Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp doldurarak istenilen belgeleri taratıp eklemek sureti ile elektronik ortamda yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ilanın tam metnini inceleyiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim