Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığına bağlı olmakta ve iş ilanlarını Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığından yayınlanan bildiriler ile kamuoyuna sunmaktadır. Her sene personel alımı yapılıyor olsada adayları tatmin edici sayıda eleman alımı yapılmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan yeni bildiri ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün personel alımı yapacağı bildirildi ve personellerin alınması için sınav yapılacağı da kamuoyuna duyuruldu.

Kaç Kişi Alınacak

İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personel alımı yapacağını duyurdu peki kaç kişi alınacak. Yayınlanan bildiriye göre söz konusu müdürlük kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 71 personel alımı gerçekleştirecek. Alınacak olan personeller İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna yerleştirilecek. Bu kadroya müracaat etmek isteyen adayların yazılı ve sözlü sınavlara girmesi gerekmektedir.

Kimler Başvurabilir

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
2- En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, ilanda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,
3- Başvuru tarihinin son günü itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP31, KPSSP35, KPSSP48, KPSSP112, KPSSP113 puan türlerinden herhangi birinden 70 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak İl Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),
4- 01 Ocak 2016 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış (01.01.1981 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak.

Yukarıda ki niteliklere sahip olan adaylar aşağıda verilmiş olan bağlantı linkine tıklayarak başvuru yapabilir.

ybu.edu.tr/gpm