Bir çok kişinin büyük merakla beklediği ilan sonunda yayımlandı. Bir çok kişi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yapacağı resmi ilan duyurusunu bekliyoru. Duyuru Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı resmi internet sitesinde resmen yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım duyurusu yayaımladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı farklı kadrolar için toplamda 2 bin 58 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alacak. 

ALIM KADROLARI NEDİR?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı duyurusuna göre 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre bakanlığın taşra teşkilatındaki ihtiyaç duyulan yerlere il ve ilçelere istihdam edilmek üzere, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre sözleşmeli olarak, 1342 Mühendis ve 717 Veteriner hekim olmak üzere toplamda 2 bin 58 sözleşmeli personel alacak. Mühendis kadrolarında ise, 974 Ziraat Mühendisi, 328 Gıda Mühendisi, 96 Su ürünleri Mühendisi, 10 balıkçılık Teknojisi ürünleri ve 33 Harita Mühendisi olarak dağılmaktadır.

ALIM ŞARTLARI NELERDİR;

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı alım yapacak olduğu kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı almamakve 65 yaşını doldurmamış olmak, Sağlık açısından mühendis ve veteriner hekim olarak görevini yapmasına engel olabilecek mani bir durum olmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak, Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Mühendis ve Veteriner Hekim pozisyonlarının karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak şartları aranır.

BAŞVURULAR:

Adaylar tercih işlemelerini 23 Haziran 2017 tarihi ile 04 temmuz 2017 tarihleri arasında yapacaklardır. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2017/6 Tercih Kılavuzunda lisans düzeyinde tercih yapılabilecek sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır. Kılavuz, 22 Haziran 2017.tarihinden itibaren ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Adayların, Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapabilmeleri için, 22.05.2016 tarihinde yapılmış olan 2016-KPSS lisans sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim