Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı yapmaktadır. Alımlar genel olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklandıktan sonra düzenlenen Merkezi Yerleştirme Atamaları ile gerçekleştirilmektedir. Yine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yıl içerisinde gerekli pozisyonların doldurulması için çok sayıda personel alımları yapmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çeklik katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamasında kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 553 personel alımı yapacaklarını duyurdu. Peki alımlar ne zaman yapılacak hangi pozisyon için kaç personel alımı yapılması bekleniyor.

Hangi Pozisyon İçin Kaç Personel Alınacak

Bakan Faruk Çelik, toplam 553 personel alımının yapılacağını duyurdu ancak net olarak hangi pozisyon için toplam kaç personel alımı yapılacağı belirtilmedi. Buna göre Et ve Süt Kurumuna 153 kişi alımı yapılması beklenirken Tarım Kredi Kooparatiflerine'de 400 kişilik personel alımı yapılması düşünülüyor.

Şu an için alımların ne zaman yapılacağı bilinmiyor ancak Bakan Faruk Çelik toplam 553 personel alımı yapılacağı müjdesini verdi. Kısa zaman içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 553 personel alımı yapıldığına dair bildiri yayımlaması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim